В тази категория, ще Ви предложим артикули нужни за процеса на Консервиране - буркани, различни по големина капачки с вакуум бутон, етикети, щипки за захващане на топлите буркани, отварачки и други
Консервирането на плодове и зеленчуци безспорно е трудоемък процес, който отнема време и усилия. Но много хора и до днес не могат да се откажат от него, защото вкусът на домашно приготвената храна е най-големият им стимул.Най-честият метод за консервиране е използването на вакуум – затворени буркани се нагряват във вода, съдържанието им се надига, а при последвалото охлаждане се свива отново, като образува вакуум, който съхранява зимнината. Другата възможност е консервиране с помощта на мариноване – отнема по-малко време, но пък не е подходящ за всеки продукт. При сладката консервирането става с варене на плодовете в сироп от собствените им сокове и захар.Важно е бурканите за зимнината да бъдат идеално чисти, като след измиване се оставят да се отцедят и изсъхнат сами! Желателно е, а в някои случаи и задължително, капачките за зимнината да бъдат предварително стерилизирани. В зависимост от продуктите консервирането отнема различно време – от няколко минути до часове.След като приключите с консервирането на плодовете и зеленчуците, залепете етикет с годината на производство – в такива условия зимнината се съхранява до 2-3 години. Ако след изстиване на бурканите забележете, че капачките на някои от тях се е надигнала, значи бурканът не е добре затворен и консервирането е било неуспешно.