Гумена тапа - с диаметър 32 мм. Изработена е от полиетилен. Одобрена за контакт с храна. В тапата има отвор за ферментационната тръба.
Запушалката на тапата ви позволява да затворите съда след процеса на ферментация.
Гумена тапа - с диаметър 43 мм. Изработена е от полиетилен. Одобрена за контакт с храна. В тапата има отвор за ферментационната тръба.
Запушалката на тапата ви позволява да затворите съда след процеса на ферментация.
Гумена тапа - с диаметър 54 мм. Изработена е от полиетилен. Одобрена за контакт с храна. В тапата има отвор за ферментационната тръба.
Запушалката на тапата ви позволява да затворите съда след процеса на ферментация.
Ферментационната тръба, напълнена с вода, се използва в процеса на ферментация за защита на съдържанието на ферментационната смес и оксигенация и в същото време позволява редовното отделяне на въглероден диоксид, генериран по време на този процес. Специална защитна капачка предотвратява попадането на плодови мушици в съда, без да се засяга процесът на ферментация.
Метод за измерване: 1. Изсипете тествания разтвор в мензурата или в друг висок съд. 2. Сложете спиртомера в разтвора (индикаторът не трябва да се докосва до стените или дъното на съда). След установяване на нивото, прочетете стойността.
При измерване тестваният разтвор трябва да бъде с температура 20°C
Артикулът е изработен от устойчив материал и е предназначен за измерване на алкохолно съдържание в спиртни напитки, които не съдържат захар. Скалата е ясна и с голям шрифт, което прави лесно отчитането на резултатите.
Един много полезен инструмент за производителите на домашно вино, който се използва за:
1. Директно измерване на захарната концентрация във винената шира,
2. Калкулиране количеството захар, което трябва да се добави, за се постигне вино с определено алкохолно съдържание (методът за калкулиране е описан в инструкциите),
3. Контролиране процеса на ферментация,
4. Калкулиране алкохолното съдържание на полученото вино.
Този инструмент отчита в градуси Balling, при температура от 20 oC. Обхват: 0 - 23 oBlg